Sebzelerde bozkurt zararlısının ön kanatları arka kanatlarına oranla daha büyük, kanat açıklığı 35-40 mm kadardır. Genellikle kahverengi olan ön kanatlar üzerinde biri böbrek şeklinde diğeri yuvarlak olmak üzere iki tane leke vardr. Ergin bozkurt grimsi kahverengi renktedir. Larva 03.-0.50 mm boylarında olup krem renkli ve tüylü bir yapıya sahiptir. Olgun larva şeklinde toprakta kışlayan bozkurtlar, ikbahar ayında kelebek olarak görünülmeye başlarlar.

Sebzelerde Bozkurt Zarar Şekli :
Larvalar, genellikle yeni dikilmiş fide ve bitkilerde bitkilerin kök boğazını keserek zarar verir. Geceleri çalışan bozkurt gündüzleri zarar verdikleri bitkinin bulunduğu toprak altında geçirirler. Dokunulduğunda kapanarak halka şekli aldığı görülür.
Sebzlerde Bozkurt Mücadelesi
Sebzelerde bozkurt zararlısı ile kültürel ve kimyasal yöntemlerle mücadele yapılabilir.
Kültürel Önlemler:
Toprak işleme ve çapalama sırasında toprakta halihazırda var olan larvalar öldürülerek bölgede bulunan popülasyon yoğunluklarının azaltılması sağlanabilir.
Kimyasal Mücadele:
Bozkurtlarla kimyasal mücadeleye başlamaya karar vermek için arazide metrekaredeki yenik bitki sayısına bakılır. Metrekarede en az iki yenik bitki var ise kimyasal mücadeleye başlanılır. Arazide zararlının popülasyon varlığı biliniyorsa ekim öncesi yada sonrası vakit kaybetmeden ilaçlama yapılmalıdır.
Sebzelerde Bozkurt İlacı:
BAĞ VE SEBZELERDE ZARARLIYA KARŞI KULLANILABİLECEK GÜNCEL KİMYASAL LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN.
AYÇİÇEĞİ,MISIR, PAMUK VE ŞEKER PANCARINDA ZARARLIYA KARŞI KULLANLABİLECEK GÜNCEK KİMYASAL LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN.